Plads til læring
Valgfag
Linjefag
I 7. til 9. klasse skal eleverne selv vælge et linjefag. Linjefagene er uden afgangsprøve.
Vi tilbyder en bred vifte af fag, som er praksisfaglige, bevægelsesfag og som styrker elevernes kompetencer til det, der skal ske, når de forlader Hornslet Skole.
Linjefagene bidrager med nye faglige input og nye sociale fællesskaber på tværs af klasserne i udskolingen. Linjefagene er fag som for eksempel;
- Fransk
- Kunst, design og foto
- Fodbold
- Fra kemishow til robotter
- Medborgerskab – gør din stemme gældende
- Træhåndværk – i og omkring skolen
- Alverdens mad
- CS:Go for begyndere
- Vandhundene
- Bevægelse for piger
Skolekor
På skolen tilbydes skolekor for vores 2. – 5. årgang. Koret mødes en gang ugentligt efter skoletid.
Vi starter altid skoleåret med en prøvegang, så børnene kan se, om koret er noget for dem. Det er gratis at være med.
Dansk som andetsprog
Dansk som andetsprog er en naturlig del af vores undervisning i klasserne målrettet tosprogede elever.
Vi opretter niveaudelte hold på tværs.
Hvis dit barn har skrive- og læsevanskeligheder
Vi tager højde for de udfordringer, vores ordblinde elever oplever i hverdagen. Vi har læse- og ordblindevejledere, der arbejder tæt sammen med Læsecenter Syddjurs og afholder kurser i læse- og skriveværktøjer.
I 0. klasse laves ordblinderisikotest på alle elever. Elever i fortsat risiko testes på 4. klassetrin med den nationale ordblindetest.
Allerede før skolestart støtter vi op om sprog og læseudvikling i samarbejde med børnehaverne. Vi følger det enkelte barns udvikling i hele skoleforløbet og samarbejder med forældre og læsevejledere om at understøtte den enkelte elev.
Vores elever kan låne en sprogkuffert, der understøtter læseudviklingen, med hjem.
Hjælp til matematik
Nogle elever oplever udfordringer i matematik. Vi ser det typisk hos mindre børn, der mangler at knække de grundlæggende regneregler. Derfor screener vi vores yngste elever for matematikvanskeligheder.
Har en elev udfordringer, sørger vores matematikvejledere for, at eleven bliver tryg i de matematiske begreber og regnemetoder. Vores elever kan også låne en regnekuffert med alternative opgaver og lege med hjem.
Elever med særlige behov
Alle elever er en del af et alment klassefællesskab, uanset hvilke specialpædagogiske behov, de har. Vi tror på, at det styrker den enkelte elev og klassefællesskabet, når vi er forskellige.
Vi arbejder med mellemformer, som en integreret del af undervisningen. Lærings- og trivselsvejledere, pædagoger og lærere hjælper de børn, der har særlige behov. På den måde får eleven støtte og deltager samtidig i undervisningen med sin klassekammerater.
Vejledere
En række af vores lærere og pædagoger har specialiseret sig som vejledere inden for henholdsvis læsning, matematik, dansk som andetsprog, IT, engelsk samt læring og trivsel.
Vejledernes opgave er at understøtte elevernes læring og trivsel. Det sker i dialog med kollegaer, klassen og den enkelte elev.